Στους 111 τόνους ανήλθαν οι ποσότητες κρέατος αλόγου που έφθασαν στην Ελλάδα κατά τα έτη 2011 και 2012, σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, για τα οποία ενημερώνεται η Βουλή με έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμου Χαρακόπουλου.
Όπως ειδικότερα αναφέρεται στο έγγραφο, κατά το 2011 έφθασαν στην Ελλάδα 37 τόνοι κρέας αλόγου, εκ των οποίων οι 35 από τη Ρουμανία και δύο από την Ισπανία. Κατά το 2012, έφθασαν στη χώρα 74,2 τόνοι, εκ των οποίων οι 24 από την Ισπανία, 15,9 από τη Ρουμανία και 34,3 τόνοι από τη Βουλγαρία.
Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στα μέσα Μαρτίου έπειτα από ερωτήσεις βουλευτών για τους ελέγχους στα τρόφιμα και, όπως επισημαίνει ο αναπληρωτής υπουργός, από τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα εργαστηριακών αναλύσεων για παρουσία DNA αλόγου σε δείγματα τροφίμων που διενεργήθηκαν με τη μέθοδο Real Time- PCR (Real- Time Polymerase Chain Reaction) απεστάλησαν στα εργαστήρια περίπου 200 δείγματα, εκ των οποίων τα 12 βρέθηκαν θετικά.
zougla.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου